0-23 år

Ät rätt och ta hand om dina tänder så håller de sig friska livet ut. Vi hjälper dig till en god munhälsa men det viktigaste jobbet är det du gör själv!

Du har väl inte missat Folktandvårdens app som hjälper barn att borsta tänderna? Ladda ner Rocka munnen på Appstore eller Google Play:
Länk till Rocka munnen på Appstore   Länk till Rocka munnen på Google play

För dig som är vårdnadshavare

Redan när den allra första tanden börjar synas är det dags att lägga grunden för goda vanor, som håller tänderna friska livet ut. Att borsta med fluortandkräm morgon och kväll är viktigt.

Folktandvården har ansvar för tandhälsan hos alla barn och unga som vistas i Östergötland. Samtliga barn kallas till en munhälsokontroll vid 18 månaders ålder. Vi ansvarar också för barn som är under tre och behöver akut tandvård. När ditt barn fyller tre får du som vårdnadshavare välja vårdgivare, hos Folktandvården eller privat tandvård.

För dig som är under 24 år

Tandvård är kostnadsfri för dig som är under 24 år. Om du borstar tänderna, äter bra och undviker tobak så behöver du kanske inte träffa oss så ofta ändå.

Använder du tobak men vill sluta? Då kan du få hjälp av Folktandvården. SMS:a ordet ”FRI” till 070-195 89 19 så får du hjälp inom två veckor.