Vuxna

Du som har växt upp tillsammans med oss på Folktandvården har också fått med dig goda rutiner för att sköta tänderna i vardagen och behålla den goda munhälsan.

Kommer du dessutom till oss på Folktandvården en gång om året, eller vartannat år, kan du känna dig helt trygg. Vi upptäcker direkt om du exempelvis har början till något hål, ligger i riskzonen för tandlossning eller om en gammal lagning börjar ge med sig. Är det något som behöver åtgärdas så erbjuder vi en lämplig behandling.

Vi kallar dig gärna till undersökning, så är det lättare att komma ihåg att kontrollera tandhälsan.

Ett bra sätt att hålla kontroll på både tänderna och tandvårdskostnaderna är att teckna Frisktandvårdsavtal. Du hittar mer information under Frisktandvård i menyn.

Många är väl medvetna om att tobaksbruk är skadligt, inte minst för munhälsan, men att sluta är sällan enkelt. Hos oss på Folktandvården kan du få hjälp med tobaksavvänjning. Läs mer under Tobaksfri livsstil i menyn.

Tandvårdsstöd för vuxna

Ibland kan det vara svårt att själv sköta tänderna och besöka en tandvårdsklinik. Folktandvården ansvarar för Region Östergötlands tandvårdsstöd som bland annat innefattar uppsökande verksamhet och nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade. Läs mer under Regionens tandvårdsstöd i menyn.